Domaćinstvo „Pavlovića Staze“ se nalazi na nekih 500metara od centra Banje, dovoljno daleko od buke i gužve, na jednom mirnom, izvišenom mestu. Kuća se nalazi uz samo imanje manastira Sv. Nikole, tako da svi ljubitelji prirode mogu uživati u predivnoj šetnji kroz livade i portu Manastira, na putu ka centru Banje.
„Pavlovića Staze“ raspolažu sa osam ležajeva, raspoređenih u dve trokrevetne i jednoj dvokrevetnoj sobi, kuhinjom za goste, kao i kupatilom sa tuš kabinom i masažerom.
Kvalitet je ovom domaćinstvu na prvom mestu, i upravo tako su i opremljene prostorije.
 

 

  Prva soba, tzv. "drvena", izrađena je od prirodnih materijala, i predstavlja neki vid uspomene na vremena za nama, pošto se u zadnje vreme retko ko odlučuje za ovaj način opremanja prostorija. Lamperija na zidu i plafonu, kao i brodski pod, vraćaju nas u vreme 70.-80. godina prošlog veka, kada je se još cenilo drvo, i njegove plemenite osobine. Za sve ljubitelje tog vremena, kao i odmora u ovakvom okruženju, nastala je "drvena" soba. Soba ima izlaz na terasu.
  Druga soba, tzv. "plava", asocira na plavetnilo neba, i pogled sa terase koji se pruža na Limsku dolinu, planinske vence iznad nje, kao i brda u BiH.  
    Treća soba, tzv. "mala (crvena)" nalazi se preko puta drvene sobe. Mir, tišina, kao i direktan pogled na Manastir, prednosti su koje ova prostorija nudi.
  Kupatilo sa tuš kabinom i masažerom pomoći će vam da upotpunite vaš odmor u ovim mirnim i opuštajućim krajevima Srbije. Dok se napolju čuje cvrkut ptica sa hrastova oko kuće, masažer će dopuniti užitak sa svojim efikasnim dejstvom.  
    Kuhinjski deo raspolaže sa svim potrebnim uređajima koji su neophodni svakom domaćinstvu. Na raspolaganju su: frižider, sudopera, šporet sa rernom i dve ploče, radni sto, sto i stolice, kao i ostali prateći elementi, sudovi, čase, pribor za ručavanje, itd... Sve što jedno domaćinstvo treba da ima, i više od toga. Ova kuhinja je striktno za potrebe gostiju, i nalazi se na spratu gde su i pomenute sobe. Svi oni gosti, koji se odluče za pansionski vid ishrane u domaćinstvu, biće usluženi u prizemlju domaćinstva.
  Ljubitelji domaće hrane imaće težak zadatak da se odluče šta pre probati. U svojoj ponudi domaćinstvo nastoji da ishranu, koliko je to moguće, što više bazira na korišćenju ličnih, domaćih i ekoloških proizvoda. Proizvodi od mleka, kao i suhomesnati proizvodi, uz proizvode iz vrta, artikli su koje domaćinsto lično proizvodi i svojim gostima rado nudi u dnevnom izboru ishrane. Sva hrana se priprema u dogovoru sa gostima, tako da svako može probati ono sto želi i izbeći ono što manje voli da konzumira. Naravno, pored slanih jela, tu su i neizbežne slatke poslastice.  
    Ipak, glavni adut i ponos domaćinstva je bašta.

Mir i tišina, pogled ka Manastiru i okolnim brdima, kutak za igranje dece, roštilj za starije... Mesto gde se od jutarnjih, pa do kasnih večernjih časova, svi gosti okupljaju i druže. Odmor za dušu, raj za oči…

Dobrodošli!